Gentse chatsensatie Ablo door Google bekroond tot app van het jaar

Ablo, de chatapp van het Gentse bedrijf dat eerder ook Netlog en Twoo bedacht, heeft de meest prestigieuze prijs van de Google Play Store in de wacht gesleept.

Ablo werd door Google bekroond tot beste app van het jaar wereldwijd. Het gaat om een chatapp die jongeren in contact brengt met gesprekspartners over de hele wereld. Je praat in je eigen taal, de app vertaalt je tekst live.

De app werd gelanceerd begin dit jaar en is actief in meer dan 180 landen. Ablo werd reeds meer dan 5 miljoen keer gedownload en zegt dat via de app ‘dagelijks meer dan 50.000 vriendschappen over de hele wereld ontstaan’.

De meeste gebruikers zijn jongeren tussen de 18 en 25. Ablo is gratis en is beschikbaar voor Android en iPhone.

Netlog

Ablo is het nieuwste product van Massive Media, het Gentse bedrijf dat bekend werd met het sociale medium Netlog, vijftien jaar geleden een soort Europees Facebook avant la lettre, en de dating-app Twoo. Vandaag zijn Ablo en Twoo de twee pijlers van het bedrijf.

De bedenkers van Netlog en Twoo, de internetpioniers Lorenz Bogaert en Toon Coppens, droegen Massive Media in 2012 over aan de Parijse datinggroep Meetic.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20