General Motors start divisie voor import luxemodellen in China

De Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) lanceert in China een divisie voor de distributie van premium modellen. De nieuwe eenheid gaat auto’s uit de hogere prijsklasse vanuit de Verenigde Staten in China importeren. Dat heeft Julian Blissett, directeur van GM China, gezegd.

Blissett benadrukte daarbij dat de nieuwe divisie zich zal specialiseren in wagens uit de hogere prijsklasse, vaak met sterke prestaties en een opmerkelijk design.

Importexpo

“De voorbije drie jaar heeft General Motors zijn meest iconische modellen op elke editie van de China International Import Expo tentoongesteld”, benadrukken waarnemers. “Die aanwezigheid stelde het bedrijf in staat om zijn technische capaciteiten in China, de grootste automarkt van de wereld, aan het publiek te demonstreren.”

“Na de lokale belangstelling voor deze modellen te hebben gepeild, heeft het concern nu bevestigd in China een nieuwe eenheid voor geïmporteerde auto’s op te richten.”

Het is de eerste keer dat het Amerikaanse bedrijf openlijk zijn plannen heeft bevestigd om de import van wagens uit de hogere prijsklasse in China te hervatten. Eind vorig jaar had het concern daarvoor al discreet de nieuwe divisie Premium Import opgericht.

Julian Blissett beklemtoonde dat de divisie een aanvulling moet vormen op de kernactiviteiten van General Motors in China. “Daarbij zal de nieuwe afdeling een hoge mate van autonomie genieten”, gaf Blissett aan. “Het onafhankelijke statuut biedt de divisie het vermogen om op de behoeftes van Chinese klanten uit de hogere prijsklasse snel te kunnen reageren.”

Hummer

“Er zal niets veranderen aan de investering van General Motors in de joint-venture met zijn Chinese sectorgenoot Saic Motor”, benadrukte Blissett. “Het importbedrijf moet bijzondere lifestyle-opties bieden.”

“Deze modellen bevinden zich in specifieke en gesegmenteerde markten die geen bijzonder grote verkopen zullen genereren, maar voor bepaalde groepen klanten bijzonder aantrekkelijk kunnen zijn.”

De portfolio van de divisie Premium Import zal bestaan ​​uit modellen die voor de markt in de Verenigde Staten zijn ontworpen. Daarbij zal ook een grote nadruk worden gelegd op een volledig elektrische aandrijving en wagens met hoge prestatieniveaus die tot nu toe nooit op de Chinese markt werden verkocht.

De nieuwe elektrische GMC Hummer zal daarbij wellicht het eerste model in het aanbod van Premium Import zijn.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20