Gemiddeld aantal besmettingen stijgt amper, maar aantal doden verdubbelt

Tussen 6 en 12 augustus werden er gemiddeld 588 mensen per dag besmet met Covid-19. Dat is 1 procent meer dan de zeven dagen ervoor. Het gemiddeld aantal doden per dag nam wel toe met 104 procent.

Er vielen de voorbije week gemiddeld 7 doden per dag. Dat zou deels te maken kunnen hebben met de hittegolf, klonk het vrijdag bij viroloog Steven Van Gucht en ook het gezondheidscentrum Sciensano hintte daar eerder al op. Door de warmte overlijden er meer oude mensen. In totaal waren er 9.935 doden te betreuren en raakten 77.869 mensen besmet.

Ook het aantal hospitalisaties blijft stijgen. Er werden tussen 6 en 12 augustus gemiddeld 31 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen. Dat zijn er 33 procent meer dan een week eerder. Sinds het begin van de crisis zijn er al 18.680 mensen in het ziekenhuis opgenomen.

De piek van de besmettingen lijkt achter de rug en dat is goed nieuws volgens viroloog Marc Van Ranst. Die sprak maandag nog van een ‘cruciale week’. ‘In een eerste fase stijgen de cijfers minder snel. Dat is wat we nu merken. In een volgende fase stabiliseren de cijfers en in een derde fase dalen de cijfers. Ik hoop deze week inderdaad te zien dat de cijfers stabiliseren, anders zijn er verstrengingen nodig’, klonk het. De cijfers lijken stilaan te stabiliseren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20