Gejuich bij AB Inbev zet Bel20 op winst

De Europese beurzen twijfelden bij de openingsbel maar de resultaten van Belgische brouwer AB Inbev zorgen voor winst op de Bel20.

De tweede golf van het coronavirus zorgt toch voor lichte paniek op de Europese beurs. Die ging net na de openingsbel licht negatief. Uitschieter is onze eigenste Bel20. Die rekende daarvoor vooral op AB Inbev.

Positief

De Belgische brouwer ziet na een horrorkwartaal tijdens de coronapandemie een lichte stijging van de verkoop in juni, met 0,7 procent. Dat geeft beleggers hoop, want het bedrijf houdt dus beter stand dan verwacht. Het aandeel van AB Inbev koerste na opening zowat 6 procent hoger.

Ook bovenaan de tabel staat biofarmareus UCB. Het aandeel koerst 2,2 procent hoger en is daarmee een van de twee stijgers in de Bel20. Woensdag raakte bekend dat de Belgen in zee gaan met het Zwitserse Roche. UCB heeft een kandidaat-alzheimermedicijn en dat stemt de beleggers gunstig.

Buiten de Bel20 reageren brokers positief op het nieuws dat luierfabrikant Ontex na 7 jaar afscheid neemt van zijn CEO Charles Bouaziz. Er waren bij het Aalsterse bedrijf al een tijdlang klachten over Bouaziz, vorige week kreeg hij zijn brandbrief van de Franse vermogensbeheerder CIAM. Bouaziz werd opgeofferd. Thierry Navarre, een oudgediende en tot voor kort transformatiebaas, neemt over. Het aandeel opent positief.

Coronastraf

Verder valt er in de Bel20 weinig positief nieuws te rapen. Argenx draagt de rode lantaarn. De Gentse biotech’er kondigt vertragingen aan op onderzoek door de coronapandemie en dat werd slecht onthaald. Het aandeel koerst bijna 5 procent lager.

Nog onderaan de tabel bengelt Telenet, met een verlies van 2,5 procent. Een zwak commercieel kwartaal weegt op het bedrijf van John Porter.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20