CEO Belgische luierfabrikant Ontex aan de kant geschoven

Charles Bouaziz is sinds donderdag CEO af bij de Aalsterse luierfabrikant Ontex. Hij lag al langer onder vuur door slechte beslissingen die de beurskoers naar beneden duwden.

Hij wordt tijdelijk vervangen door transformatiebaas Thierry Navarre, terwijl het bedrijf op zoek gaat naar een nieuwe CEO. Dat meldt Ontex in een persbericht.

Aandeelhouders waren al een tijd niet tevreden over de prestaties van Ontex en de beslissingen die het management nam. Vorige week stuurde de Franse vermogensbeheerder CIAM nog een boze brief naar het bedrijf om ‘het gebrek aan richting’ aan te klagen. CIAM uitte ook zijn ongenoegen over enkele verkeerde beslissingen van het management en het gebrek aan transparantie over het herstelplan Transform To Grow.

‘Werking verbeteren’

Dat, samen met nog een hele hoop andere aandeelhouders die hun beklag deden, heeft dus geleid tot het ontslag van Bouaziz. ‘We danken Charles Bouaziz voor de voorbije zeven jaar’, klinkt het in het persbericht. ‘In die tijd zijn we gegroeid van een Europese luiermaker tot een wereldwijde en beursgenoteerde hygiënegroep.’

Navarre laat weten dat hij zal ‘focussen op het versterken en verbeteren van de werking om het bedrijf door de Covid-19-crisis te leiden.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20