Geert Wilders ook slachtoffer van Twitterhack

In de grootste Twitterhack ooit zijn de bestanden van enkele belangrijke accounts geraakt. Ook het account van de Nederlandse politicus Geert Wilders zou betrokken zijn.

Vorige week was sociale netwerksite Twitter het slachtoffer van een grote hack. Vier uur lang verscheen op enkele accounts van belangrijke mensen zoals Bill Gates of Barack Obama, reclame voor bitcoin. Het bleek om een scam te gaan.

Wilders

130 belangrijke accounts werden gehackt, van 45 accounts konden de hackers ook het paswoord veranderen. Bij 36 accounts konden de hackers zelfs privéberichten lezen. Volgens verschillende media zou ook het account van Partij voor de Vrijheid-leider Geert Wilders daarbij zijn.

Wilders is internationaal gekend, vooral na de publicatie van zijn anti-Islamfilm Fitna. Hij heeft op Twitter bijna een miljoen volgers. Wilders zou volgens Twitter de enige zittende politicus zijn waarvan de berichten ook gelezen zijn.

Verkopen en opzoeken

De hackers zouden volgens het sociale medium geprobeerd hebben om enkele accounts te verkopen. Daarnaast is van een achttal, niet-geverifieerde maar populaire, accounts, de data en geschiedenis gedownload.

Om dat te doen gebruikten de hackers de tools van Twitter zelf. De hack is ook een intern probleem. Hackers wonnen het vertrouwen van personeelsleden, waardoor die geheime informatie doorgegeven hebben. Omdat dat bij voldoende mensen is gelukt, kon de hack doorgaan. Het duurde vier uur eer Twitter weer de controle kon overnemen.

Lees ook: Waarom Twitter een gedroomd doelwit voor hackers is

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20