Bitcoins niet het enige doel van Twitterhack

Enkele dagen na de grootste Twitterhack heeft het sociale netwerk wat meer informatie vrijgegeven over welke informatie de hackers hebben bemachtigd.

Op woensdagnacht raakten hackers voorbij de beveiliging van de microblogsite. 130 prominente accounts tweetten plots reclame voor een bitcoinscam. Zowel de accounts van Bill Gates, Elon Musk en zelfs Barack Obama waren bij de hack betrokken.

Personeel Twitter

Intussen weet Twitter ook hoe de hack tot stand kwam. In essentie komt het neer op een intern probleem. Medewerkers van Twitter werden op de tuin geleid om gegevens van het bedrijf mee te geven. Daarmee konden de hackers aan zowat elke account. De hackers raakten daarmee voorbij de tweestapsverficatie en hadden dus toegang tot de tools van Twitter.

Gedurende vier uur kon Twitter niets doen om de steeds groter wordende hack tegen te houden. De berichten blijven verschijnen, steeds meer accounts zijn het slachtoffer. Maar, zo wist het sociale netwerk vrijdag nog te melden, er waren verder geen problemen. De accounts tweetten de boodschap.

Paswoord gereset

Nu blijkt dat bij 8 slachtoffers er wel degelijk meer aan de hand is. De gegevens zijn gedownload. Het paswoord werd gereset bij 45 andere accounts. Niet alle slachtoffers zin geverifieerde gebruikers, soms gaat het ook over invloedrijke, soms parodiërende namen.

De hackers konden meer dan 120.000 dollar op hun rekening zetten. 400 mensen stortten bitcoins in de wallet van de hackers, de helft daarvan kwam uit de Verenigde Staten.

Intussen is al zeker 1 account teruggegeven aan zijn eigenaar: Elon Musk tweet sinds vrijdag weer volledig als zichzelf.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20