Geen sterke drank aan het strand tot eind september

De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé heeft sterke drank van het strand geband, tenminste al tot 30 september.

Wie naar de kust trekt om er een feestje te bouwen, doet dat tot 30 september alvast niet op het strand, toch niet met een fles sterke drank in de hand. Dat heeft de gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, beslist.

Het gaat natuurlijk niet om horeca, een strandbar mag bijvoorbeeld wel nog drank serveren. Maar het is niet de bedoeling dat u met uw bubbel in de sterke drank vliegt op het strand. De maatregel komt er net voor het weekend. Vorig weekend ontstonden er rellen in Blankenberge.

Om dat soort vechtpartijen te vermijden, zijn er intussen wat maatregelen genomen. Zo is er het advies om niet naar de kust te trekken als er code geel geldt. Er worden ook minder mensen toegelaten op de trein. En eens op het strand mag u dus geen sterke drank bij hebben.

Kort gesteld: enkel wie een vergunning heeft, mag sterke drank serveren aan de kust. Een strandcabine huren is dus geen achterpoortje. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete van 26 tot 200 euro en een celstraf tot 14 dagen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20