Geen doorstart voor Swissport: 1.500 personeelsleden op straat

De failliete bagage-afhandelaar Swissport kan geen doorstart maken. Dat hebben de curatoren meegedeeld aan de vakbonden en wordt bevestigd aan VRT NWS.

Begin deze week raakte bekend dat Swissport, die de bagage-afhandeling regelt voor onder meer Brussels Airlines, de boeken neerlegt voor twee van de drie bedrijfstakken. De coronacrisis betekende de doodsteek voor een bedrijf dat zich al verschillende jaren in zwaar weer bevond. Het faillissement heeft gevolgen voor 1.469 personeelsleden van Swissport.

Woensdagochtend zaten de curatoren en de vakbonden bijeen. Daar werd duidelijk dat een voortzetting van de activiteiten niet aan de orde is. ‘Er is niet meteen zicht op een overnemer en er zijn onvoldoende middelen aanwezig in het bedrijf om een continuïteit te verzekeren. We zijn hier heel ontgoocheld over. Dit komt hard aan bij het personeel’, zegt Hans Elsen van ACV Puls.

De heropstart van Brussels Airport komt zo in gevaar. Het bedrijf was verantwoordelijk voor 60 procent van de afhandeling op de luchthaven van Zaventem. Brussels Airlines, de belangrijkste klant van Swissport, gaf al te kennen dat er een noodplan op poten gezet wordt om de herneming van de vluchten vanaf 15 juni te verzekeren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20