Geen deelsteps van Lime meer in Europa en Verenigde Staten

Het Amerikaanse mobiliteitsbedrijf Lime, verdeler van elektrische steps, zet zijn activiteiten in Europa en de Verenigde Staten stil. Met de maatregel wil het bedrijf helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen de gaan. Lime was ook in Brussel actief.

‘We zetten onze Lime-diensten op pauze om er mee voor te zorgen dat de mensen rustig en veilig blijven,’ aldus de onderneming.

Het bedrijf voegt eraan toe dat het virus een ongeziene uitdaging betekent voor de steden en gemeenschappen overal ter wereld.

Lime zegt met de maatregel de gezondheidsvoorschriften te willen volgen van de landen waarin de onderneming een activiteit heeft.

Handschoenen

Enkel in de Verenigde Arabische Emiraten, Australië, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland blijven de steps nog beschikbaar. In die landen belooft Lime extra maatregelen te zullen nemen om de steps te ontsmetten.

De onderneming vraagt ook aan klanten om gedeelde oppervlaktes van de steps te reinigen. Lime laat weten in die landen extra in te zetten op het reinigen van de steps, en vraagt ook aan de gebruikers om gedeelde oppervlakken af te kuisen.

Lime had eerder al beslist om in Italië, Frankrijk en Spanje – landen die in lockdown waren gegaan – zijn activiteiten stop te zetten. Dat was ook het geval voor de operaties van het bedrijf in de Amerikaanse staten Californië en Washington. De onderneming had daarbij ook al zijn cliënten aangeraden handschoenen te dragen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20