Bedrijf achter iconische Londense taxi’s moet binnenkort massaal elektrische voertuigen produceren, als het van Chinese eigenaar afhangt ten minste

Het Chinese automerk Geely, eigenaar van de London Electric Vehicle Company (LEVC), de opvolger van het bekende London Taxi Company, is van plan om van het merk een grote producent van elektrische wagens te maken. 

Waarom is dit belangrijk?

Steeds meer autobedrijven zijn de komende jaren van plan hun volledige productlijn te elektrificeren. Ook merken die minder bekend zijn, maken van de omwenteling gebruik om een groter marktaandeel te verkrijgen.

De essentie: LEVC is van plan om een grote naam te worden op vlak van elektrisch rijden.

  • De autobouwer moet een groot volume aan volledig elektrische wagens produceren, voor zowel de commerciële als particuliere markten, meldt Reuters, dat met medewerkers van Geely kon spreken. 
  • Het bedrijf zal ook een groot aantal diensten aanbieden. Auto’s zullen bijvoorbeeld hun eigen onderhoudsbeurten kunnen inplannen. Ook zullen de wagens in staat zijn om de interesses van chauffeurs te leren
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer