Gedeeltelijk eigenaar worden van een vliegtuig? Het kan bij ASL

Privéjetbedrijf ASL Group geeft samen met de komst van haar eerste eenmotorige vliegtuig, de Cirrus Vision Jet, particulieren de kans om mede-eigenaar te worden. Koopt u een deel van de jet, dan heeft u recht op enkele vlieguren in het toestel.

ASL Group is gespecialiseerd in het onderhoud, management en verhuur van privéjets. Sinds de komst van haar nieuwste vliegtuig naar ons land, de ‘Cirrus SF50 Vision Jet’, rolt het bedrijf nu een fractional ownership- programma uit. Dat houdt in dat u als particulier voor een vast bedrag mee eigenaar kan worden van het toestel. Daarmee koopt u meteen ook een aantal vlieguren waarbij u van het vliegtuig gebruik kan maken. U kan stukken kopen van 10 procent of meer, waarmee u 40 vlieguren of 30 vliegdagen op de kop tikt.

Vliegtuig redt zichzelf

De Cirrus Vision Jet is revolutionair op de vliegtuigmarkt. Het is het eerste eenmotorige vliegtuig in ons land. Het kleine voertuig biedt plaats aan vijf passagiers. Wanneer de inzittenden in een onherstelbare noodsituatie verkeren, dan treedt het Cirrus Airframe Parachute System (CAPS) in werking. Het hele toestel komt dan aan een parachute te hangen en dat zorgt ervoor dat zowel passagiers als het vliegtuig veilig naar de grond terugkeren. Als de piloot onwel zou worden, is er ook een drukknop waar passagiers gebruik van kunnen maken. Die knop zorgt ervoor dat de jet volledig autonoom een luchthaven zoekt en zelf een noodlanding maakt.

Let wel: als u weet dat een normaal passagiersvliegtuig een kruissnelheid van 850 kilometer per uur haalt, dan kan dit toestel niet bijster snel vliegen. Het haalt een snelheid van zo’n 565 kilometer per uur. In de moderne en ruime inrichting leg je afstanden af tot 2360 kilometer.

©Isopix

Eerder schreven we al dat dit type jet het goedkoopste privévliegtuig op de markt is. In 2017 werd het nog geschat op 1,96 miljoen dollar (1,62 miljoen euro). Het toestel dat nu in België beschikbaar is, zou vandaag 2,75 miljoen dollar (2,27 miljoen euro) kosten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20