Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 23 FEB

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Meest stipte luchtvaartmaatschappij ter wereld ligt in Indonesië

Logo Business AM
Business

14/01/2020 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Aziatische vliegtuigmaatschappijen tonen de grootste stiptheid. - Bayne Stanley/Zuma Press

Geen enkele luchtvaartmaatschappij kon vorig jaar een grotere stiptheid laten optekenen dan Garuda Indonesia. Dat blijkt uit een rapport van de Official Airline Guide (OAG), gebaseerd op een analyse van de 250 grootste luchtvaartmaatschappijen in de wereld.

Daarbij bleek dat 95 procent van de vluchten van Garuda op tijd – met maximaal vijftien minuten vertraging tegenover het aangekondigde uur – op zijn bestemming arriveerde.

Op de tweede plaats staat Copa Airlines uit Panama met een score van 92 procent. Daarna volgen Skymark Airlines uit Japan (90 procent), Hawaiian Airlines (87,5 procent) en Latam Airlines Group (86,5 procent).

Congestie

De onderzoekers erkennen dat kleinere luchtvaartmaatschappijen door hun beperkte omvang misschien minder risico’s op vertragingen lopen, maar anderzijds wijzen ze erop dat Garuda voor een belangrijk deel van zijn activiteiten beroep moet doen op Soekarno-Hatta International Airport in Jakarta, die een groot congestieprobleem kent.

‘De resultaten tonen aan dat alle maatschappijen – groot en klein – met een grote stiptheid kunnen opereren,’ staat in het rapport.

Bij de grote luchtvaartmaatschappijen werd Latam Airlines gevolgd door Aeroflot (86 procent) en All Nippon Airlines (85,5 procent). Bij de budgetvliegers eindigde Skymark op de eerste plaats, gevolgd door Jetstar Asia (85,5 procent) en Thai AirAsia (84,5 procent).

Azië

De onderzoekers wijzen er voorts op dat luchtvaartmaatschappijen uit de Aziatische regio in het algemeen de beste prestaties laten optekenen. Garuda voert uiteraard ook de Aziatische ranglijst aan, gevolgd door Skymark en het Japanse Airdo (88,5 procent).

In Noord-Amerika eindigde Hawaiian op de eerste plaats, gevolgd door Delta (83,5 procent) en Alaska Airlines (81,5 procent). 

In Latijns-Amerika bestond de top drie uit Copa, Latam en Sky Airline (83,5 procent). De Europese ranglijst wordt aangevoerd door Azerbaijan Airlines (87 procent), gevolgd door Aeroflot en Iberia (84 procent).

In het Midden-Oosten en Afrika ten slotte stond Safair uit Zuid-Afrika op de eerste plaats (94,4 procent), gevolgd door Etihad (83,5 procent) en Qatar Airways (80,5 procent).

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president