Garantiefonds Reizen betaalde al 4 miljoen euro uit na faillissement Thomas Cook

Exact drie maanden na het faillissement van Thomas Cook België heeft het Garantiefonds Reizen al 5.319 reizigers terugbetaald. Dat laat het Garantiefonds dinsdag weten.

De teller staat momenteel op 2.504 dossiers, wat in totaal goed is voor 4 miljoen euro. Na het faillissement van Thomas Cook had het Garantiefonds Reizen, een private verzekeraar opgericht en gefinancierd door de reissector, rekening gehouden met 20.000 ingediende dossiers.

De organisatie werkt op volle toeren en tracht de stijgende lijn van terugbetalingen aan te houden. ‘Tegen mei 2020 zou meer dan 90 procent van de claims afgehandeld moeten worden. Dat vergt nog even geduld van sommige reizigers, maar uiteindelijk zorgt het Garantiefonds Reizen ervoor dat er geen tientallen miljoenen reissommen verloren gaan’, klinkt het in een mededeling.

Het Garantiefonds Reizen stond ook in voor de terugkeer van 13.000 reizigers die in de dagen na het faillissement op bestemming waren. in de meeste gevallen konden die mensen op de geplande terugreisdatum huiswaarts keren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20