Gamer Ninja streamt jaar na afscheid opnieuw op Twitch

De Fortnite-speler Ninja, die in augustus vorig jaar voor een pak geld naar het streamingplatform van Microsoft werd gehaald, is terug bij Twitch nu Microsoft zijn streamingplatform Mixer heeft gesloten.

Het moest Mixer eindelijk de grote concurrent maken van Twitch, met voorsprong het grootste streamingplatform voor gamers in de wereld. Als de populaire Ninja, die in het echt Tyler Blevins heet, overkwam naar Mixer kon de achtervolging ingezet worden, dacht Microsoft.

Maar daar heeft de techreus zich fameus op miskeken. De 30 miljoen dollar (25 miljoen euro) die Microsoft voor Ninja betaalde, is nooit echt verzilverd geraakt. De abonnementen en de content dikten wel wat aan, maar de kijkcijfers volgden niet. Met 29,6 miljoen uren aan kijktijd komt Mixer nog niet aan de hielen van de 2.613 miljoen uren bij Twitch.

13.000 kijkers

In juni besliste Microsoft dan ook om de stekker uit het platform te trekken. Plots was Ninja weer werkloos. De afgelopen maanden dook hij al op bij YouTube Live en op Twitch. Uiteindelijk koos hij om terug te keren naar Twitch, dat trouwens een onderdeel is van de techgigant Amazon. Over de voorwaarden zijn geen details bekendgemaakt.

En hij heeft zijn start niet gemist. Naar zijn eerste stream donderdagavond keken 13.462 mensen terwijl hij de game ‘Fall Guys’ speelde. In een mededeling liet Ninja weten dat hij vaker onbekende games in de spotlights wil zetten, maar daarnaast nog steeds het populaire ‘Fortnite’ zal blijven spelen.

Ninja was vorig jaar met 17 miljoen dollar per jaar de best betaalde gamer ter wereld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20