Galapagos aan kop van Bel20 na verliesreeks

De Europese beurzen sluiten de dag licht hoger af. In Brussel wordt Galapagos opnieuw opgepikt na de verliesreeks van de afgelopen dagen.

Het aandeel van het Mechelse biotechbedrijf gaat 2,4 procent hoger en is daarmee de primus in de sterindex Bel20. Het bedrijf was de voorbije dagen 30 procent gezakt nadat de Amerikaanse farmawaakhond FDA zijn reumamiddel filgotinib had geweigerd voor de Amerikaanse markt.

Op de tweede plaats staat de brouwer AB InBev met een winst van 2,2 procent en de zorgvastgoedgroep Aedifica maakt de top 3 af. Het aandeel wint 2,1 procent. De sterkste daler is de telecomgroep Telenet, die 2,6 procent onderuit gaat.

In Amsterdam en Parijs staat de staalproducent ArcelorMittal aan kop. Het aandeel doet er 4,3 procent bij.

Tv en corona

In Londen is de tv-zender ITV dan weer voor de tweede dag op rij de sterkste daler. Een duidelijke reden daarvoor is er niet, maar het Britse tv-kanaal moest onlangs wel een hoop programma’s uitstellen door de coronacrisis. Dat zal ongetwijfeld invloed hebben op zijn resultaten. Het voorbije half jaar ging zijn omzet 21 lager en de winst ging zelfs met de helft onderuit.

De brede Europese index EuroStoxx50 wint 0,8 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20