Frankrijk verplicht mondmaskers op het werk

In Frankrijk wordt de mondmaskerplicht ingevoerd in alle gesloten ruimtes van bedrijven, nu het land te maken heeft met een heropleving van het aantal besmettingen.

Na een pleidooi van virologen kondigt de Franse minister van Werk Elisabeth Borne de mondmaskerplicht aan. De regel, die vanaf 1 september ingaat, geldt voor alle gedeelde ruimtes in kantoren en fabrieken waar meer dan één werknemer aanwezig is. Individuele kantoren vallen niet onder de verplichting.

De Franse minister had eerder op de dag overleg met de vakbonden over deze nieuwe regels. Tot nog toe was er enkel een verplichting tot mondneusbescherming wanneer de afstandsregel van één meter niet gerespecteerd kon worden. De invoering van de strengere regels is cruciaal, vindt Borne, ‘in het belang van de veiligheid en de gezondheid van de werknemers’.

Strenge lockdown

De laatste weken is het coronavirus weer stevig in opmars bij onze zuiderburen. Momenteel ligt het gemiddelde aantal besmettingen per dag op 2.000, dubbel zoveel als aan het begin van deze maand. Volgend op enkele uitbraken van het virus, voerde de regering een mondmaskerplicht in op publieke plaatsen. Verschillende steden en gemeenten voegden daar een verplichting voor drukke plaatsen in openlucht aan toe.

Sinds het begin van de coronacrisis zijn er 220.000 bevestigde gevallen en vallen er 30.000 sterfgevallen te betreuren door Covid-19. Nochtans voerde de Franse regering half maart één van de allerstrengste lockdowns in. Pas half mei kwamen de eerste versoepelingen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20