Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Frankrijk gaat in lockdown

Logo Business AM
Coronacrisis

16/03/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Emmanuel Macron. - Lafargue/ABACAPRESS.COM

Frankrijk verbiedt alle bijeenkomsten en alle niet-noodzakelijke verplaatsingen. Iedereen wordt gevraagd om van thuis uit te werken. De maatregelen gaan in vanaf maandagavond en gelden twee weken.

‘We zijn in oorlog’, herhaalde Frans president Emmanuel Macron regelmatig tijdens zijn speech maandagavond. ‘Een oorlog tegen een genadeloos virus.’

Thuiswerken

Alle bijeenkomsten, of ze nu met familie of met vrienden zijn, worden verboden in Frankrijk. De supermarkten blijven open, maar Macron vraagt om de verplaatsingen zoveel mogelijk te beperken. Verplaatsingen die niet nodig zijn, worden verboden. De grenzen worden voorlopig niet gesloten.

Iedereen die dat kan, moet thuiswerken. De tweede ronde van de gemeenteraadsverkiezingen wordt uitgesteld. De eerste ronde was net afgelopen. Macron feliciteerde tijdens zijn speech de winnende Républikeinen.

Bedrijven die in financiële problemen komen, kunnen putten uit een noodfonds van 300 miljard euro. De Franse staat schort naast de huur ook alle gas-, water- en elektriciteitsfacturen van bedrijven op. Idem voor belastingen en socialezekerheidsbijdragen. Ook rekeningen van particulieren worden deels opgeschort.

Business AM hoort ondertussen van verschillende bronnen dat België op weg is naar een soortgelijk pakket maatregelen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks