François Fornieri verkocht voor 1,39 miljoen euro aan Mithra-aandelen en kan nog tientallen miljoenen innen

De oprichter en hoofdaandeelhouder van het Luikse farmaceutische bedrijf Mithra, die onlangs werd beschuldigd van handel met voorkennis, blijft zijn aandelen verkopen, zo blijkt uit het register van verrichtingen van bestuurders dat door de FSMA wordt bijgehouden.

Ter herinnering: François Fornieri werd eind april beschuldigd van handel met voorkennis, een financieel misdrijf dat wordt gepleegd wanneer aandelen worden verhandeld op basis van gevoelige niet-publieke informatie die de aandelenkoersen kan beïnvloeden

Desondanks toont de Luikse zakenman, die hoofdaandeelhouder is van het door hem opgerichte biofarmaceutisch bedrijf Mithra, zich actief op de Brusselse markt. Ook al speelt hij geen rol meer in het bestuur van de vennootschap, toch is eind mei zijn mandaat van niet-uitvoerend bestuurder hernieuwd. Daardoor staat de man zijn naam in het register van de FSMA, de Belgische beurswaakhond.

Vorige maand werd bekend dat de voormalige CEO reeds Mithra-aandelen had verkocht voor een cumulatief bedrag van 8 miljoen euro.

Opnieuw langs de kassa passeren

De Waalse ondernemer zet zijn financiële operaties zichtbaar voort, met name via verrichtingen in verband met het remuneratiebeleid van Mithra. Fornieri heeft op 6 mei 1,2 miljoen warrants uitgeoefend, waardoor een gelijkwaardig aantal Mithra-aandelen vrijkwam, maar tegen een contractueel vastgestelde prijs, namelijk 3,42 euro.

Een koopje als je bedenkt dat het aandeel momenteel bijna 24 euro waard is. Met andere woorden, als Fornieri alle aandelen die uit zijn warrants voortvloeien tegen de huidige prijs zou verkopen, zou hij meer dan 24 miljoen euro ontvangen.

Pakketverkoop

Tussen 25 en 28 mei heeft François Fornieri vier nieuwe verkooptransacties uitgevoerd die onlangs door de FSMA zijn gepubliceerd. Deze verkopen vertegenwoordigen een totaal van 59.009 aandelen, in een prijsvork tussen 23,32 en 23,66 euro per eenheid. Het totaalbedrag kwam daarmee uit op 1,39 miljoen euro.

Vers kapitaal om ‘nieuwe projecten’ te financieren, had de voornaamste belanghebbende, die nog meer dan 10 miljoen Mithra-aandelen bezit, laten weten.

(NS)(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20