Fondsbeheerder ziet koers Tesla oplopen tot 3.000 dollar tegen 2025

Het aandeel van Tesla heeft de afgelopen weken stevig in de klappen gedeeld. Toch zijn sommige experts ervan overtuigd dat de waarde van het aandeel de komende jaren zal vermenigvuldigen.

De meningen over het aandeel van Tesla lopen uiteen. Sommige experts zijn ervan overtuigd dat er een zeepbel in de maak is, terwijl anderen verwachten dat het aandeel binnen enkele jaren een veelvoud van vandaag zal waard zijn. De fondsbeheerder Cathie Wood van ARK Invest gaat er alvast van uit dat u voor een aandeel van Tesla tegen 2025 een slordige 3.000 euro op tafel zal moeten leggen.

10 miljoen wagens verkopen

De stevige koersverwachting van Wood komen op zijn zachts gezegd als een verrassing. Tesla zag de afgelopen weken immers een deel van zijn beurswaarde in rook opgaan. Tussen het hoogtepunt dit jaar (26 januari) en vrijdag 19 maart is het aandeel gezakt van 883 dollar naar 655 dollar. Dat is een verlies van 25,8 procent. Op het dieptepunt op 8 maart was de koers zelfs gezakt tot 563 dollar.

Volgens Wood zijn er verschillende redenen waarom het aandeel van Tesla de komende jaren stevig zal stijgen. Om te beginnen verwacht de fondsbeheerder dat de elektrische wagenproducent de komende vier jaar tussen de 5 à 10 miljoen wagens zal verkopen. Vorig jaar heeft Tesla net geen 500.000 wagens aan de man gebracht.

Verkoop verzekeringen

Voorts verwacht Woods dat Tesla ook meer winsten zal boeken uit de verkoop van verzekeringen. De verzekeringen, waarvoor de wagenproducent samenwerkt met verzekeraars, werden in augustus 2019 gelanceerd. Momenteel worden er enkel verzekeringen aangeboden in Californië. ARK Invest denkt dat Tesla die de komende jaren ook zal uitrollen in andere Amerikaanse staten. ‘Indien Tesla erin slaagt om 40 procent van de wagens samen met een verzekeringen te verkopen, zien we de inkomsten uit die verzekeringsverkoop stijgen tot 23 miljoen euro tegen 2025’, klinkt het.

‘In het meest positieve scenario ziet ARK Invest Tesla stijgen tot 4.000 dollar tegen 2025 en in het negatieve scenario bereikt het aandeel 1.500 dollar’, luidt de conclusie van Wood.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20