FNG-overnemer en ‘mislukte bedrijvendokter’ besnuffelt E5-mode

Nederlandse zakenman Martijn Rozenboom, de man die de winkels van FNG in onze buurlanden overnam, zou zich op het laatste nippertje ook kandidaat willen stellen voor E5-mode.

Rozenboom is geen onbeschreven blad. In België leerden we hem kennen als de man die de Nederlandse winkels van het ter ziele gegane FNG overnam, met wisselend succes. Bij onze noorderburen is Rozenboom ook niet onbesproken: het hoofdkantoor en distributiecentrum van zijn eigen bedrijf zijn namelijk ook failliet verklaard.

Het drama bij FNG

Net hij posteert zich op de valreep nog als overnemer van E5-mode. De bedrijvendokter laat nochtans een spoor van uitgeholde bedrijven achter zich. Dat spelletje herhaalde zich bij FNG, ook al was de reputatie van Rozenboom gekend.

In Nederland verkocht hij Expresso en Claudia Sträter aan Van Uffelen, om de kas te spekken. Bij Miss Etam en Prosteps wordt er gereorganiseerd. En dat is allemaal na een reeks mislukte avonturen in op te doeken bedrijven. Het Nederlandse magazine Quote doopte Rozenboom dan ook ‘de mislukte bedrijvendokter’.

Een resem in stukjes gehakte bedrijven

De Nederlander walste dan ook al over een aantal discounters, zoals Op=Op Voordeelshop. Hij kocht er voorraden op en hakt de bedrijven in stukjes om ze dan aan de hoogste bieder door te verkopen. Ook Free Record Shop staat op Rozenbooms CV, net zoals McGregor. Opgelet: er zit geen enkel succesverhaal bij.

Hetzelfde geldt dus voor FNG, en nu zou de in Duitsland wonende Rozenboom dus ook zijn vizier op E5 Mode richten. Hij is alvast niet de eerste dubieuze zakenman die aan het retailconcern ruikt. Of Rozenboom ook echt E5 Mode kan kopen, lijkt onwaarschijnlijk. De deadline voor kandidaturen liep namelijk al af.

‘Schandalig wat hij gedaan heeft’

In De Standaard beweert Rozenboom alvast dat hij ‘de nodige middelen heeft’ en ‘het ernstig bekijkt’. Het personeel van E5 Mode houdt zonder twijfel het hart vast. Mensen die met hem hebben samengewerkt zeggen aan onze redactie dat het ‘een man is waar je liever geen zaken mee doet’. Over zijn behandeling van FNG klinkt hetzelfde: ‘schandalig wat hij gedaan heeft’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20