Federale regering wil uw mening over België weten en trekt daar meer dan 1 miljoen euro voor uit

Federale ministers Annelies Verlinden (CD&V) en David Clarinval (MR) willen een communicatiecampagne van 1,1 miljoen euro opzetten om de mening van burgers te vragen. Dat bericht Knack.be.

Ministers Verlinden en Clarinval zijn bevoegd voor Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing. Ze willen een zo ruim mogelijk publiek bereiken met hun campagne. De bedoeling is om mensen aan te sporen een online-enquête in te vullen over de Belgische staatstructuur.

1,1 miljoen euro

Het communicatieagentschap dat de campagne gaat uitvoeren, moet nog geselecteerd worden. De federale regering maakt er 1,1 miljoen euro voor vrij. Aanvankelijk mikten Verlinden en Clarinval op september voor de start, maar die deadline zou verschoven zijn naar het einde van het jaar.

De bevoegde ministers stelden wel al tienkoppig comité samen dat het hele proces begeleidt, met onder meer historica Annelien De Dijn. Zij zullen ook mee nadenken over de vragen en de methodologie van de enquête.

“Democratische vernieuwing”

Het de bedoeling om “bezorgdheden en voorstellen over de toekomst van het Belgische federalisme en over bepaalde aspecten van democratische vernieuwing te verzamelen”, laat het kabinet van minister Verlinden aan Knack.be weten. Het doel: voer voor een “vernieuwd en gemoderniseerd democratisch systeem”.

De online-enquête zal deel uitmaken van het zogenaamde ‘Dialoogplatform’. Via de website MijnOpinie zal de federale overheid zes weken lang peilen naar de mening van de burgers.

Lees ook:

(tb)

Meer
Lees meer...
Markten