Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Federale regering haalt financiële bazooka boven: pauze in kredietaflossingen

Logo Business AM
Coronacrisis

22/03/2020 | Kim Evenepoel | 2 min leestijd

Alexander De Croo (Open VLD) et Sophie Wilmès (MR) - Isopix

Nu de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus covid-19 in voege zijn, richt minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) nu zijn pijlen op het opvangen van de economische klap. En dat zou met een heuse financiële bazooka gebeuren. Op de tafel: een totale bevriezing van alle kredietaflossingen, hypotheken inbegrepen. De regering zal een en ander toelichten tijdens een persconferentie om 14 uur.

Een dergelijke ingrijpende maatregel wordt het sluitstuk van een pakket economische maatregelen dat tot dusver al was genomen. Bedrijven in moeilijkheden kregen al allerhande steunpremies en uitstellen van betaling.

Eerder raakte bekend dat de overheid zich garant zal stellen voor alle nieuwe kredieten die banken aan noodlijdende bedrijven verstrekken. De regering wil zo voorkomen dat de financiering voor ondernemingen helemaal opdroogt. Verliezen op reeds lopende kredieten zullen door de banken zelf gedragen worden, onder het motto ‘wij stonden er toen de banken in 2008 in de problemen kwamen, nu is het aan de banken’.

De ultieme ingreep is nu een bevriezing van alle kredietaflossingen voor een langere periode. Niet alleen voor bedrijfskredieten, maar ook voor hypotheekleningen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton