Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

FC Barcelona grootste geldmachine onder voetbalclubs

Logo Business AM
Sport

14/01/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

Isopix

Van alle Europese clubs genereert FC Barcelona de hoogste omzet uit ticketverkoop, tv-rechten en commerciële activiteiten.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Money League-lijst die de consultancygroep Deloitte opstelt. De studie onderzoekt hoeveel omzet de clubs halen uit de activiteiten op wedstrijddagen (zoals ticketverkoop en VIP-arrangementen), tv-rechten en uit sponsoring en merchandising. Transferinkomsten worden niet meegerekend.

De Catalaanse grootmacht FC Barcelona, die net zijn trainer Valverde ontsloeg, lost zijn eeuwige rivaal Real Madrid af aan de top en haalt als enige meer dan 800 miljoen euro omzet.

Hoewel het Manchester United al enige tijd sportief niet voor de wind gaat, blijven de Mancunians een commerciële topper, met een derde plaats en ruim 100 miljoen euro meer omzet dan stadsgenoot Manchester City, dat sportief veel beter scoort.

De lijst wordt weinig verrassend gedomineerd door de vijf Europese topcompetities: Spanje, Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk. Er staat geen Belgische club in de topdertig. Ajax Amsterdam staat met bijna 200 miljoen euro omzet op plaats 23.

De tien grootste clubs qua commerciële omzet (Deloitte)

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks