Fantastische sterke financiële tips van miljardairs

 

 

Vandaag de dag telt onze aarde een heleboel miljardairs. Toch is het lang niet altijd even duidelijk op welke manier zij precies op dit financieel niveau terecht zijn gekomen. Wanneer je soms dan ook de verhalen hoort die deze rijken der aarde te vertellen hebben, dan zul je versteld staan van de diverse wegen die naar rijkdom kunnen leiden. Niet elke miljardair is immers een flitsende, geldverkwistende persoon zoals een groot aantal films en andere programma’s je in de regel willen doen geloven. In feite zijn een groot aantal miljardairs mensen die hun leven eerder zullen omschrijven als erg sober. Hieronder hebben we een aantal van de beste geldbesparende tips verzameld die enkele van ’s werelds rijkste mensen prijs willen geven.

 • Michael Bloomberg (met een netto vermogen van ruim 34 miljard Amerikaanse dollars) geeft je als belangrijke tip om financieel sterker voor de dag te kunnen komen: blijf bij dingen die het beste werken in je persoonlijke situatie. Michael Bloomberg staat bekend als één van de meest controversiële burgemeesters die New York City ooit heeft gehad en heeft het leeuwendeel van de aandelen in handen van Bloomberg LP, een internationale financiële bedrijfsformatie. Maar een aspect dat bij de meeste mensen niet bekend is over Michael Bloomberg is het feit dat hij in de afgelopen jaren alleen maar twee paar werkschoenen in zijn bezit heeft gehad. Beide paren zijn zwarte instappers en bieden aan deze miljardair het meest comfort en de grootste functionaliteit. Hij is zich dan ook ter degen bewust van het feit dat zijn werkschoenen het beste voor hem werken en hij kiest er om die reden bewust voor om geld te besparen op werkschoenen. Dit geld geeft hij immers liever uit aan andere dingen die hem meer op kunnen leveren. Dure schoenen aanschaffen die hij toch niet, of nauwelijks, zal dragen, zou dan ook geldverkwisting zijn in de ogen van de miljardair.
 • Bill Gates (met een netto vermogen van ongeveer 79 miljard Amerikaanse dollars) stelt dat je van je fouten uit het verleden een heleboel kunt leren. Fouten maken op financieel vlak is een veel voorkomende gebeurtenis in het leven van een mens. Het is dan ook niet vreemd dat ieder mens dit van tijd tot tijd doet, maar degenen onder ons die uiteindelijk financieel succes weten te boeken in het leven, zullen niet alleen dergelijke fouten maken, maar er eveneens een heleboel wijzer van worden doordat ze ervan leren. Bill Gates is bekend als één van de rijkste mensen ter wereld zei eens: “Het is fijn om succes te hebbeen, maar het is belangrijker om naar de lessen van het falen te luisteren.”
 • Ingvar Kamprad (met een netto vermogen van circa 53 miljard Amerikaanse dollars) raad je aan om onnodige uitgaven uit de weg te gaan. Ingvar Kamprad, oprichter van IKEA, is van mening dat een deel van alle uitgaven gewoon niet nodig is, zelfs op het moment dat je wel genoeg geld hebt om dit zonder problemen over de balk te kunnen smijten. Net zoals een groot aantal andere extreem vermogende personen op aarde kiest hij er bijvoorbeeld liever voor om met de economy class te vliegen, in plaats van te reizen in een eigen prive-jet. In zijn memoires, Kamprad schreef hij: “We hebben geen flitsende auto’s, indrukwekkende titels, uniformen of andere statussymbolen nodig. We vertrouwen op onze kracht en onze wil! “
 • Warren Buffett (met een netto vermogen van ruim 66 miljard Amerikaanse dollars) geeft je als advies om een woning te kopen die aansluit bij je persoonlijke behoeften. Warren Buffet is het klassieke voorbeeld van deze regel: hij woont immers nog steeds in de woning in Omaha, Nebraska die hij in 1958 voor slechts 31.500 Amerikaanse dollars heeft gekocht. Dit ondanks het feit dat deze man miljarden dollars tot zijn beschikking heeft, vindt Buffet zijn rijkdom geen enkele reden om in een enorm landhuis te gaan wonen alleen maar omdat hij daar de financiële middelen voor heeft. In plaats daarvan voelt hij zich prima op zijn gemak in zijn bescheiden woning met 5 slaapkamers dat gelegen midden in het hart van de Verenigde Staten van Amerika.
 • Oprah Winfrey (met een netto vermogen van bijna 3 miljard Amerikaanse dollars) adviseert je om op zoek te gaan naar je ware passie. Deze eenvoudige tip heeft immers al talloze keren zijn vruchten afgeworpen voor Oprah. Ze is eens op de volgende manier geciteerd: “Je wordt wat je geloofd. Je bent nu in je leven op de plaats waar je, op basis van alles wat je hebt geloofd, kunt worden. “Uitvogelen wat je graag doet, en dat vervolgens nastreven met alles wat je hebt zal dan ook vaak resulteren in de grootste beloningen die het leven je te bieden heeft.
 • Richard Branson (met een netto vermogen van meer dan 5 miljard Amerikaanse dollars) raad je aan om doelen te gaan stellen en alles te gaan doen wat in je macht ligt om deze te verwezenlijken. Britse miljardair en oprichter van de Virgin Group, Richard Branson begon ooit met alleen maar een lijst met persoonlijke doelen. Deze doelen waren zelfs niet de meest realistische te noemen, maar desondanks zette hij zich helemaal in voor de doelen en ging hij er volledig voor om ze waar te maken. In die tijd had hij er dan ook geen enkel idee van welke doelen hij op een dag zou kunnen bereiken. Zijn volharding en doorzettingsvermogen hebben hem echter gebracht op de plaats in het leven, en op de maatschappelijke ladder, waar hij inmiddels is belandt: tussen de rijken der aarde.
 • Carlos Slim Helu (met een netto vermogen van bijna 79 miljard Amerikaanse dollars) geeft je als goede raad om al vroeg met sparen te beginnen. Carlos Slim is een Mexicaanse zakenman die behoort tot de rijkste mensen ter wereld en kan je één van de meest belangrijke tips geven als het gaat om optimaal profijt te hebben van financieel succes. Zo vroeg mogelijk in je leven beginnen met het sparen van een zo groot mogelijk deel van inkomsten betekent immers dat je dan ook al vroeg kunt beginnen met het beheren van je vermogen. Door deze tip in acht te nemen, zul je later in je leven, ongeacht wat voor werk je doet, enorm veel voordeel van kunnen hebben.
 • John Caudwell (met een netto vermogen van bijna 3 miljard Amerikaanse dollars) kiest bewust voor alternatieve vormen van vervoer. Deze Engels zakenman heeft fortuin weten te maken in de mobiele telefoonsector, maar dat wil niet direct zeggen dat hij het nodig vindt om rond te rijden in een schitterende auto en dat hij ook wil pronken met zijn rijkdom. In feite vindt hij het nog steeds leuk om ergens naartoe te wandelen, te fietsen of op de rug van een paard rond te rijden. Zelfs zo nu en dan reizen met het openbaar vervoer is voor deze miljardair nog altijd geen enkel probleem.
 • David Cheriton (met een netto vermogen van haast 2 miljard Amerikaanse dollars) geeft je als advies om na te gaan welke klussen je allemaal zelf kunt doen. David Cheriton was een van de eerste investeerders in Google en heeft een heel fraai rendement op zijn initiële investering van 100.000 Amerikaanse dollars weten te behalen. Toch weigert hij nog steeds om naar een kapper te gaan en knipt hij nog altijd zijn eigen haar. Zelfs deze ogenschijnlijk kleine besparingen kunnen in de loop van de tijd oplopen, in het bijzonder als je andere leefwijzen erop na gaat houden. Denk maar eens aan de som geld die je aan andere mensen zou moeten betalen om dingen gedaan te krijgen die je eveneens prima zelf uit zou kunnen voeren.
 • Mark Zuckerberg (met een netto vermogen van ongeveer 30 miljard Amerikaanse dollars) is één van de rijken der aarde die nog steeds in een bescheiden wagen rondrijdt. Je kunt zelfs stelleen dat deze oprichter van Facebook op een heleboel vlakken erg sober leeft. Zo rijdt hij onder andere in een bescheiden Acura van slechts 30.000 Amerikaanse dollars. Dit ondanks het feit dat hij elke auto kan rijden die hij maar zou willen. Hij zou zelfs een heel wagenpark aan kunnen leggen en auto’s kunnen aanschaffen enkel omdat hij deze zou willen hebben, maar in plaats daarvan kiest hij ervoor om in deze eenvoudige en praktische auto zich van A naar B te verplaatsen.
 • John Donald MacArthur (met een netto vermogen van circa miljard Amerikaanse dollars bij zijn overlijden in 1978, en vandaag de dag zelfs 3,7 miljard Amerikaanse dollars) beveelt je aan om een budget op te stellen en je daar uiteraard ook strikt aan te houden. MacArthur, die de enige aandeelhouder was van Bankers Life and Casualty Company uit Chicago, begon zijn carrière als een kleine werver van klanten en opdrachten om deze vervolgens steeds verder uit te bouwen. Ondanks dat deze miljardair leefde in een wereld van glitter en glamour weigerde MacArthur om naar deze standaard te gaan leven en leefde zelfs extreem sober. Hij heeft nooit extravagante luxe in zijn bezit gehad of dure agenten om zich heen getolereerd, terwijl hij tijdens diens leven elk jaar toch 25.000 Amerikaanse dolars overhield op zijn begroting.
 • Rose Kennedy (met een onbekend netto vermogen ten tijde van zijn overlijden in 1995) adviseert je om creatief te zijn en te zoeken naar alternatieve uitgaven. Rose Kennedy is het meest bekend als matriarch van een beruchte familie en haar tactiek om geld te sparen is dan ook heel verrassend te noemen gezien de enorme rijkdom die de familie inmiddels op had weten te bouwen. In plaats van kladpapier te kopen, zou deze rijke dame liever wachten tot het einde van het jaar om dan oude, en veel goedkopere, bureauagenda’s op te kopen die niet meer konden worden gebruikt. Deze neiging om veel goedkoper restanten op te kopen om als kladpapier te gebruiken was slechts één van haar talloze manieren om op de kleinste dingen te kunnen bezuinigen.
 • Boone Pickens (met een netto vermogen van circa 1 miljard Amerikaanse dollars) geeft je als advies om altijd eerst een boodschappenlijstje te maken en alleen het geldbedrag mee te nemen dat je nodig hebt om de producten op dit lijstje mee te betalen. Oliemagnaat en miljardair, Pickens zal altijd een zekere manier proberen te vinden die hem kan helpen geld te besparen; Hij heeft zelfs dan ook ​​nooit meer geld in zijn portemonnee dan hij strikt nodig heeft. Hij maakt eveneens altijd een boodschappenlijstje voordat hij naar een winkel gaat, koopt enkel de producten die op zijn lijstje staan vermeld en neemt alleen een geldsom mee die voldoende is om zijn aankopen af te kunnen rekenen. Deze miljardair is van mening dat je niet onnodig geld uit hoeft te geven, zelfs niet als je hier voldoende van voor handen hebt.
 • Jim Walton (met een netto vermogen van bijna 35 miljard Amerikaanse dollars) adviseert je om genoegen te nemen met dingen die niet altijd het nieuwste en/of het beste zijn. Deze jongste zoon van de oprichter van Wal-Mart Sam Walton, houdt er een sobere levenswijze op na, net zoals zijn vader hem altijd heeft geleerd. Ondanks zijn enorme rijkdom rijdt Walton nog steeds in een pick-up truck van meer dan 15 jaar oud. Hij beseft dat het beter is om alles uit een auto te halen wat maar mogelijk is, in plaats van te pronken met de meest dure en fancy auto die je maar zou kunnen vinden.
 • Donald Trump (met een netto vermogen van bijna 4 miljard Amerikaanse dollars) wil je als devies meegeven dat je altijd hard moet werken. Donald Trump schrijft al zijn successen toe aan zijn werklust. Hoewel een groot aantal buitenstaanders deze miljardair eerder zullen beschouwen als een ware geluksvogel binnen de financiële wereld, zegt hijzelf dat geluk het gevolg is van het harde werken. “Als je werk loont, dan zullen de meeste mensen zeggen dat je gewoon geluk hebt gehad. Dit is wellicht waar, maar je moet wel het geluk hebben om de je hersenen hard te laten werken”, zo luidt zijn weerwoord hierop.
 • Robert Kuok (met een netto vermogen van circa 11,5 miljard Amerikaanse dollars) zegt dat je kansen moet grijpen op elk moment dat je dat kunt. Robert Kuok, de rijkste man in Maleisië, leeft gewoon volgens de regels die hij als kind van zijn moeder heeft geleerd om nooit hebzuchtig te zijn, nooit te profiteren van anderen en altijd de moraal hoog te houden als het gaat om het beheer van allerlei financiële zaken. Kuok legt uit dat, om op financieel vlak successen te kunnen boeken, je dapper en moedig moet zijn en altijd kansen dient te grijpen op het moment dat deze op je pad komen, zelfs als andere mensen twijfelen aan je vermogen om een bepaald doel te bereiken.
 • Li Ka-shing (met een netto vermogen van ongeveer 31 miljard Amerikaanse dollars) adviseert je om een nederig leven te leiden. Deze man heeft zijn rijkdom weten te verwerven in 52 landen, terwijl hij vroegtijdig zijn opleiding vaarwel heeft gezegd. Zijn enorme successen worden door hem dan ook toegeschreven aan het leiden van een simpel en bescheiden leven. Waarbij je jezelf, zeker in het begin, moet leren om genoegen te nemen met minder en tevens door je aan te passen aan een meer sobere manier van leven. Je leven zal dan ook moeten passen bij de doelen die je hebt gesteld en daardoor vaak niet erg spectaculair zijn.
 • Jack Ma (met een netto vermogen van circa 10 miljard Amerikaanse dollars) is van mening dat elke klant altijd voorop dient te staan. Jack Ma, de oprichter van Alibaba Group en zelfverzorgend miljardair, vindt dat klanten in alle gevallen de hoogte prioriteit moeten zijn voor een ondernemer. Op de tweede plaats komen dan de medewerkers en de laatste in deze rij zullen de aandeelhouders van het bedrijf zijn. Ma is van mening dat de houding van iemand met betrekking tot de manier van leven van groter belang is dan de capaciteiten die deze persoon heeft. 
 • Howard Schultz (met een netto vermogen van meer dan 2,2 miljard Amerikaanse dollars) zegt dat je je dient te realiseren dat geld niet altijd alles is. Howard Schultz, voorzitter en directeur van Starbucks, zegt dan ook dat persoonlijke waarden veel belangrijker zijn dan de netto waarde van iemand. Deze miljardair wordt vaak op de volgende manier geciteerd: “Ik heb nooit op de lijst van alle miljardairs willen staan. Ik heb mezelf nooit gedefinieerd als zijnde een vermogend persoon. Ik probeer altijd mezelf te beschrijven door middel van mijn waarden. “

 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20