Familie Colruyt stapt in ontwikkelaar van groene waterstof VoltH2

Energie-ondernemer André Jurres verkoopt een meerderheidsaandeel van zijn bedrijf VoltH2, dat gespecialiseerd is in groene waterstof, aan investeerder DIF Capital Partners en Virya Energy, een vehikel van de supermarktfamilie Colruyt.

“De twee nieuwe aandeelhouders, beide actief in groene energieproductie, innovatie en duurzame investeringen, brengen extra kapitaal en expertise binnen bij VoltH2 om de ontwikkeling van Europese groene waterstof productiecapaciteit te versnellen”, zegt VoltH2 in een mededeling, zonder financiële details te geven.

VoltH2 is in 2020 opgericht door energiepionier André Jurres en ontvouwde in amper twintig maanden concrete plannen voor productielocaties in Vlissingen, Terneuzen en Delfzijl. “Deze fabrieken zullen bij de start samen goed zijn voor 75 megawatt en gaandeweg opschalen naar 250 megawatt. Met deze geplande capaciteit is VoltH2 momenteel een leidende speler in Europa, met daarnaast nog een groot aantal projecten in de pijplijn”, klinkt het.

“Lokale verankering”

Jurres: “Deze investering getuigt van het vertrouwen in groene waterstof en in de groei van VoltH2. Met de betrokkenheid van DIF Capital Partners en Virya Energy kunnen we VoltH2 lokaal verankeren, onze ambities waarmaken en een cruciale rol spelen in de Europese energiemarkt en energietransitie.”

Virya Energy is een bedrijf opgericht door de Colruyt-groep en Korys, de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt, waarin participaties in hernieuwbare energie worden samengebracht. Virya was al investeerder in het project te Terneuzen, en wordt nu dus een grote aandeelhouder van VoltH2 zelf.

CEO Paul Tummer: “Wij hebben op vandaag al meer dan 1 gigawatt aan hernieuwbare productiecapaciteit opgebouwd. Voor ons is groene waterstof een belangrijke vector om onze economie en maatschappij op termijn koolstofvrij te maken.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20