Facebook werkt aan een versie van Instagram geschikt voor kinderen jonger dan 13 jaar

De socialemediagigant Facebook werkt aan een kindvriendelijke versie van Instagram. Bedoeling is dat het platform enkel beschikbaar is voor kinderen jonger dan 13 jaar.

Facebook wil naar eigen zeggen een veilige omgeving creëren voor de jongelingen. Op dit moment kunnen gebruikers jonger dan 13 jaar geen profiel aanmaken op Instagram. Een woordvoerder van Facebook heeft in een reactie aan The Guardian laten weten dat het bedrijf een door ouders gecontroleerde versie van Instagram aan het onderzoeken was. In een intern bedrijfsbericht heeft Facebook bevestigd dat het werkt aan een kindvriendelijke versie van Instagram.

Liegen over uw leeftijd

‘Kinderen vragen steeds vaker aan hun ouders of ze apps mogen gebruiken om zo in contact te blijven met hun vrienden. Op dit moment zijn er niet veel opties voor ouders, dus we werken aan aanvullende producten die geschikt zijn voor kinderen, maar beheerd worden door de ouders’, aldus de woordvoerder.

Eerder deze week liet Facebook in een blogstuk weten dat het bedrijf beseft dat mensen kunnen liegen over hun leeftijd wanneer ze een profiel aanmaken. De socialemediagigant wil dat probleem verhelpen door machine learning – de ontwikkeling van algoritmes die computers helpen om zichzelf dingen aan te leren – te gebruiken in combinatie met de registratieleeftijd om zo de leeftijd van mensen op het platform te bepalen.

Nieuwe veiligheidsfuncties

Het bedrijf heeft ook plannen aangekondigd om nieuwe veiligheidsfuncties uit te rollen. Zo werkt Facebook momenteel aan een systeem om te vermijden dat volwassenen berichten sturen naar mensen jonger dan 18 jaar die hen niet volgen. Tieners zouden daarbij een waarschuwing krijgen wanneer een volwassene hen bestookt met berichten en/of vriendschapsverzoeken. Dat moet het voor volwassenen moeilijker maken om met behulp van de zoekfunctie van Instagram actief tieners op te sporen. Facebook wil tieners ook aanzetten om hun profiel op privé te zetten wanneer ze een profiel aanmaken.

Lees ook:

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20