Facebook Messenger wil terugbetalingen makkelijker maken met nieuwe applicatie

Als het aan Facebook ligt, dan is het binnenkort gedaan met het terugbetalen via QR-codes. Meta, het bedrijf achter onder andere Facebook en Instagram, werkt nu aan een ingebouwde applicatie in Facebook Messenger. Daarmee kan je je vrienden vragen om je terug te betalen, of zelf je vrienden makkelijk hun geld teruggeven. Op dit moment test het bedrijf de nieuwe applicatie uit op een groot testpubliek in de Verenigde Staten. Of en wanneer de applicatie naar België komt, is nog niet zeker.

Je kent het wel, één rekening delen en nadien zeven verschillende QR-codes moeten aanmaken om iedereen te laten terugbetalen. Misschien komt daar binnenkort wel een einde aan met split payments (gedeelde betalingen). Die nieuwe applicatie wordt door Meta momenteel getest en misschien binnenkort uitgerold over de hele wereld. Met die in-app mogelijkheid kan je rechtstreeks je geld terugvragen in een groepschat of in een privégesprek.

Digitale rekening

De split payments gaan deze week voor het eerst getest worden door Amerikaanse gebruikers van de Messenger-app. Of het hier in België snel beschikbaar wordt, dat is nog maar de vraag. Toch zou het welkom zijn, want er zijn nog heel wat restaurants die aparte rekeningen niet accepteren. Daardoor is het terugbetalen van vrienden vaak een hele taak. Verschillende QR-codes, volledige rekeningnummers moeten overnemen, de typische zin “jij betaalt dit, dan betaal ik straks dat”, …. Misschien moet het binnenkort niet meer.

In split payments kan je volledige rekeningen bijhouden, elkaar betaalverzoeken sturen, kan je de app laten uitrekenen hoeveel iedereen je moet en kan je de bedragen per persoon zelf aanpassen. Uiteindelijk zie je ook wie er al betaald heeft, en wie je nog geld moet. Een perfecte manier om je eigen boekhouding bij te houden dus.

Hieronder zie je hoe split payments precies werkt:

Facebook Messenger wil terugbetalen makkelijker maken met built-in applicatie
Bron: Facebook
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20