Exmar plant superdividend van 5,4 euro: wat betekent dat voor de kleine beleggers?

Na een mislukte poging van grootaandeelhouder Nicolas Saverys om Exmar van de beurs te halen, plant de gastankerrederij een superdividend van 5,4 euro (bruto). Dankzij zo’n uitkering kan Saverys bijna 260 miljoen euro opstrijken. En dat zonder dat hij daar een roerende voorheffing van 30 procent op moet betalen. Voor de particuliere beleggers is de situatie minder rooskleurig.

Waarom is dit belangrijk?

Saverys is er naar twee biedrondes niet in geslaagd om 95 procent van de aandelen van Exmar in handen te krijgen. Dat was nochtans een vereiste om de gastankerrederij van de beurs te kunnen halen. De teller bleef uiteindelijk steken op zowat 84 procent.

In het nieuws: Saverex heeft om een buitengewone en bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders van Exmar gevraagd.

  • Op die vergadering zal het superdividend van 5,4 euro besproken worden. Exmar wil die winstdeelname in twee keer uitbetalen. Het gaat daarbij om een uitkering van 1 euro bruto per aandeel uit de beschikbare uitgiftepremie en een uitkering van een tussentijds dividend van 4,40 euro bruto per aandeel. 

De details: De dividendbetaling is voornamelijk goed nieuws v

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer