Ex-topvrouw Lunch Garden verkast naar Le Pain Quotidien

Annick Van Overstraeten, die onlangs aan het hoofd van Lunch Garden verdween, wordt de nieuwe CEO van Le Pain Quotidien. Dat schrijft de krant De Tijd.

De 54-jarige zakenvrouw vertrok eind mei bij de restaurantketen, na een conflict met één van de aandeelhouders. Volgens Van Overstraeten waren er plannen die voor haar niet door de beugel kunnen. ‘Die dateren al van voor de coronacrisis. De horeca is geen gemakkelijke sector, maar ook in tijden van crisis is het voor mij belangrijk om het personeel op een eerlijke en correcte manier te behandelen’, zei ze.

Ook haar nieuwe rol als CEO van Le Paint Quotidien belooft geen ‘walk in the park’ te worden. De Belgische bakkerijketen moest half mei bescherming tegen zijn schuldeisers aanvragen en laat de Amerikaanse winkels los. Na die financiële en juridische omwentelingen moet Van Overstraeten de keten een nieuw elan geven. Ze wordt bijgestaan door oprichter Alain Coumont en Peter Maenhout, de topman van hoofdaandeelhouder M80.

Afgeslankte groep

‘Ik zeg al jarenlang dat ik van die job droom’, stelt ze in het interview. ‘Le Paint Quotidien is een prachtig merk met een fantastisch concept en is één van de weinige Belgische bedrijven die internationaal naamsbekendheid verwierven.’ Vorig jaar werd Van Overstraeten overigens nog genomineerd als Trends Manager van het Jaar.

Met de afgeslankte groep, die zich zal focussen op België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, zal Van Overstraeten teruggrijpen naar de basis. ‘We gaan het accent leggen op de producten, de klanten en de franchisenemers’, verklaart ze. De groei moet ook komen van de ontwikkeling van de cateringdiensten en, op termijn, van een digitale push, luidt het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20