Topvrouw Lunch Garden moet opstappen na conflict met aandeelhouder

Bij Lunch Garden verdwijnt Annick Van Overstraeten na tien jaar aan het hoofd van de restaurantketen. Dat schrijft De Tijd en bevestigt Van Overstraeten aan persagentschap Belga.

De voorbije jaren slaagde de 54-jarige zakenvrouw erin om Lunch Garden van zijn duffe imago af te helpen. ‘We hebben het bedrijf door een heel moeilijke periode geleid. Er kwam een volledige turnaround. Dat was niet evident, maar we hebben het kunnen doen in een goede verstandhouding met de vakbonden’, zegt Van Overstraeten.

Maar met een aandeelhouder – Bregal Freshstream volgens De Tijd – boterde het minder goed. Volgens Van Overstraeten waren er plannen die voor haar niet door de beugel kunnen. ‘Die dateren al van voor de coronacrisis. De horeca is geen gemakkelijke sector, maar ook in tijden van crisis is het voor mij belangrijk om het personeel op een eerlijke en correcte manier te behandelen’, klinkt het.

Trends Manager

Omdat Van Overstraeten zich niet kon vinden in de plannen kwam er maandagochtend een einde aan haar mandaat. Ze hoopt dat de aandeelhouder alsnog rekening zal houden met haar opmerkingen. Vorig jaar werd de zakenvrouw nog genomineerd als Trends Manager van het Jaar voor haar prestatie bij Lunch Garden.

Lunch Garden telt 75 vestigingen en 1.300 personeelsleden ons land. Wat Van Overstraeten hierna gaat doen, is nog niet bekend. Ze wordt volgens De Tijd opgevolgd door Ann Biebuyck, ex-directeur inkoop van 2010 tot 2017.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20