Europese beurzen starten week in het groen

Na de week vorige week in mineur te hebben afgesloten, hebben de beurzen maandagochtend een deel van hun verlies kunnen wegwerken. Na bijna twee uur handelen noteerden de beurzen wel opnieuw dicht bij huis.

De Bel20 startte de dag goedgemutst. De Belgische sterindex ging kort na het luiden van de openingsbel 0,3 procent hoger. Bijna twee uur later was zo goed als de volledig beurswinst weggewist en noteerde de Bel20 slechts 0,05 procent in de plus.

Umicore is koploper Bel20

Umicore was na na twee uur handelen de koploper in de korf van de 20 belangrijkste aandelen in België. Het aandeel noteerde 2,5 procent hoger. De recyclageroep heeft namelijk een liefdesbrief ontvangen van Degroof Petercam. De zakenbank verhoogde het koersdoel voor Umicore van 39 naar 47 euro.

AB InBev kreeg het maandagochtend opnieuw zwaar te verduren en verloor 1,9 procent. De biergigant is daarmee de hekkensluiter van de Bel20.

Retail Estates noteerde omstreeks 10.45 uur 0,50 procent in het rood nadat het de handelsdag met een winst van 1,2 procent was begonnen. De vastgoedspecialist heeft voor de sluitingen in november 1,85 miljoen euro aan huurkortingen toegekend in ons land.

Basic Fit duikt in het rood

Elders in Europa zijn de beurzen de dag ook voorzichtig positief gestart. De Eurostoxx50 stond bij de start van de handelsdag 0,3 procent in het groen. Na bijna twee uur handelen is die winst teruggezakt naar 0,1 procent.

Basic Fit tekende een verlies op van 6,3 procent nadat ING de fitnessketen van de kooplijst heeft gehaald. Het koersdoel voor Basic-Fit bleef staan op 30,50 euro.

Philips won 2,9 procent nadat het elektronicaconcern kon uitpakken met een omzet van 6 miljard euro in het vierde kwartaal.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20