Europese beurzen starten week in goede luim

Groene cijfers op de Europese beurzen, met winsten van meer dan 1,5 procent. De Brusselse sterindex Bel20 wint omstreeks 10 uur zelfs 1,6 procent.

VGP komt naar buiten met solide cijfers. Tijdens de eerste jaarhelft zag de vastgoedontwikkelaar zijn omzet met 27,8 procent stijgen tot 165,2 miljoen euro. De nettowinst ging een stuk hoger, want die stijgt met 135 procent tot 196,9 miljoen euro. Het bedrijf pakt er ook trots mee uit dat het tijdens de coronacrisis van geen enkele steunmaatregel gebruik maakte. Het aandeel koerst 1,5 procent hoger.

Acacia Pharma lanceert maandag een middel tegen postoperatieve misselijkheid in de Verenigde Staten. Barhemsys, want zo heet het product, kreeg in februari groen licht van de Amerikaanse medicijnenwaakhond FDA. Het Brits-Amerikaanse bedrijf, met notering in Brussel, vlamt 6,3 procent hoger.

Eten

In Amsterdam springt groothandel B&S meer dan 20 procent hoger, na opvallend sterke kwartaalcijfers. Het Nederlandse bedrijf levert voeding aan cruiseschepen en vliegtuigen en zag de omzet met 12 procent zakken in het tweede kwartaal. Wel slaagde B&S erin om de kosten omlaag te halen en zo een positieve cashflow te boeken. Als er geen echte tweede golf komt, verwacht het bedrijf een herstel van de omzet tijdens de tweede jaarhelft.

Voortaan heeft Delivery Hero een stekje in de Duitse sterindex DAX, ten koste van de gevallen fintechparel Wirecard. Enkele weken geleden paste de Frankfurtse beurs het reglement in sneltempo aan, om de sporen van de crisis snel en efficiënt weg te vegen. De Duitse maaltijdbezorger noteert maandag overigens 2,25 procent hoger als steraandeel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20