Europese beurzen starten laatste dag van het jaar met verlies

Vandaag is het de laatste beursdag van het jaar. Die lijkt op het eerste gezicht in mineur te zullen eindigen. Kort na het luiden van de openingsbel was Sofina de enige stijger in de Bel20.

Het gaat niet goed met de Bel20 op de laatste beursdag van het jaar. De Belgische sterindex verloor donderdagochtend 0,7 procent. Sofina was de enige stijger kort na de opening van de Europese beurzen. De opwaartse beweging van de investeringsvennootschap bleef wel beperkt tot 0,18 procent. Een uur na de opening ging ook de grootwarenhuisketen Colruyt lichtjes in het groen. Het aandeel steeg met 0,21 procent.

Bel20 kleurt bijna volledig rood

AB InBev was de grootste verliezer kort na het luiden van de openingsbel. De biergigant moest 1,57 procent prijsgeven. Na een uur handelen werd het verlies ingeperkt tot 1,19 procent. Om 10.30 uur was Umicore de hekkensluiter van de Bel20. De recyclagegroep stond toen 2,24 procent in het rood.

Ook elders in Europa kleuren de beurskoersen rood. Een uur na de opening van de beurzen stond de Eurostoxx50 0,16 procent lager. Het Engelse FTSE100 noteerde zelfs 1,69 procent lager. Die daling komt ietwat onverwachts nadat de Engelse koningin Elizabeth de brexitdeal heeft bekrachtigd.

Het concern LVMH eindigt dit jaar opnieuw als grootste beursgenoteerde bedrijf van de eurozone. Het bedrijf heeft een beurswaarde van 259 miljard euro. Nadat de aandeelhouders van Tiffany de overname door LVMH woensdag hebben goedgekeurd ging het aandeel donderdagochtend 0,21 procent.

Het is vandaag overigens een verkorte beursdag. Dat betekent dat de beurzen uitzonderlijk om 14 uur de deuren sluiten. De Duitse beurs blijft vandaag gesloten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20