Europese beurzen staan op winst

De Europese beurzen laten dinsdag groene cijfers optekenen. De winsten gaan van 0,7 procent in Londen tot 1,8 procent in Frankfurt.

In Brussel situeert het belangrijkste nieuws zich bij Care Property Invest. De investeerder in zorgvastgoed wil 60 miljoen euro ophalen in een private kapitaalronde. Het is de bedoeling om het kapitaal te gebruiken om het eigen vermogen te versterken. Maandag was er ook al nieuws rond Care Property, dat voor het eerst een Spaans project op gang trok. Omwille van de kapitaalronde is de handel in het aandeel geschorst.

Voorts wint Roularta licht op de Brusselse beurs. De West-Vlaamse mediagroep heeft een bindend bod uitgebracht op de tv-weekbladen Moustique en Télé Pocket, uitgegeven door de Waalse groep Nethys. Roularta-topman Xavier Bouckaert verwacht nog deze week een antwoord van Nethys op het bod.

In het buitenland is er nieuws te melden rond technologiebedrijf Aalberts. De laatste weken ziet het bedrijf de orders en omzet weer aangroeien. Het orderboek staat op een gelijkaardig niveau als vorig jaar. Het aandeel wint net geen 7 procent op de beurs van Amsterdam.

En in het Verenigd Koninkrijk doet London Stock Exchange er bijna twee procent bij, ondanks het nieuws dat de Europese Commissie een onderzoek start naar de overname van datagroep Refinitiv. Er zijn bezorgdheden over mededinging op het gebied van beurshandel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20