Print nog niet dood: Roularta doet bod op Waalse weekbladen Moustique en Télé Pocket

De West-Vlaamse mediagroep Roularta heeft een bindend bod uitgebracht op de tv-weekbladen Moustique en Télé Pocket, uitgegeven door de Waalse groep Nethys.

Dat meldt Roularta maandagavond. Roularta-topman Xavier Bouckaert verwacht nog deze week een antwoord van Nethys op het bod. Als het bod goedgekeurd wordt, zal het voltallige personeel van de bladen overgenomen worden en verhuizen naar de kantoren van Roularta in Evere.

‘Duurzame toekomst’

De merken en redacties blijven behouden, verzekert Bouckaert. Moustique en Télé Pocket hebben een wekelijks betaalde verspreiding (CIM) van respectievelijk 50.000 en 22.000 exemplaren. Roularta zegt beide tv-weekbladen een duurzame toekomst te kunnen garanderen. Het bedrijf wil zijn knowhow en investeringen in de ontwikkeling van abonnementen en digitalisering ook aanwenden voor Moustique en Télé Pocket.

In Franstalig België geeft Roularta al magazinemerken uit als Le Vif L’Express, Femme d’Aujourd’hui, Trends-Tendances, Flair, Sport Foot Magazine, Télépro, Plus, Gaël, La Maison Victor, Le Journal du Médecin, Fiscologue en Datanews. Roularta bezit ook de zakenzenders Kanaal Z en Canal Z en een participatie van 50 procent in Mediafin, de uitgever van L’Echo en De Tijd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20