Europese beurzen sluiten vlak na hobbelige dag

De Europese beurzen gingen de hele dag op en neer, maar noteren bij de slotbel met een lichte winst of verlies. De Brusselse Bel20 staat 0,2 procent in het rood.

Net als ’s ochtends staan de brouwer AB InBev en de verzekeraar Ageas aan de leiding. De eerste kwam vorige week donderdag met resultaten, de tweede presenteert komende vrijdag zijn resultaten. Beleggers blijken een goed oog te hebben in de toekomst van allebei de bedrijven en sturen ze 2,6 procent hoger.

Het Gentse biotechbedrijf Argenx gaat 4,2 procent onderuit en bengelt daarmee helemaal onderaan de ranking.

Op de brede beurs gaat Bpost, dat dinsdag nabeurs met resultaten komt, 8 procent hoger.

Sign of the times

Verder ziet de Europese ranking er nog helemaal hetzelfde uit als dinsdagochtend. Aandelen die leden onder de coronacrisis komen er weer bovenop. Winkelpanduitbater Unibail-Rodamco doet er in Amsterdam 4,2 procent bij, autobouwer Renault trekt 6,8 procent op in Parijs en vliegtuigmotorenbouwer MTU vliegt in Frankfurt 6 procent hoger.

En dan een sign of the times: de investeringsmaatschappij Melrose Industries gaat 8,6 procent hoger op de beurs van Londen. Het bedrijf staat er vooral voor bekend slecht presterende bedrijven op te kopen en te verbeteren, een praktijk die in coronatijden wel wat kan opbrengen.

Gemiddeld gaan de Europese beurzen 0,2 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20