Europese beurzen openen lager nu Britse coronavariant welig tiert

De Europese markten beginnen de week in het rood. Alleen de Brusselse Bel20 blijft stabiel, een handje geholpen door vastgoedaandelen.

De Britse variant, die veel besmettelijker is dan het ‘originele’ coronavirus, is plots overal. De afgelopen weken werden er in onder meer Nederland en de VS al gevallen gevonden en dit weekend zijn de eerste besmettingen ook in ons land vastgesteld. Twee scholen sluiten een week door besmettingen en in Houthulst worden alle sociale activiteiten verboden door een uitbraak in een woonzorgcentrum.

Beleggers krijgen opnieuw koud zweet en duwen de beurzen in het rood. De Bel20 blijft stabiel dankzij de magazijnuitbater WDP, die 2,1 procent wint. Op de tweede plaats komt de verhuurder Cofinimmo met een winst van 1,8 procent. Onderaan bengelt de staalproducent Aperam, die 1,8 procent in het rood gaat.

Stellantis

In Amsterdam verliest het verfbedrijf Akzo Nobel 2,8 procent. De Nederlanders bieden 1,4 miljard euro voor het Finse Tikkurila en snijden daarmee de pas af van het Amerikaanse PPG. Opmerkelijk genoeg wou die laatste in 2017 zelf nog Akzo Nobel overnemen. Dat ging uiteindelijk niet door omdat zowel Akzo Nobel als de Nederlandse regering er niet voor te vinden waren.

De nieuw gecreëerde autogroep Stellantis, een fusie van Peugeot en Fiat, gaat in Parijs 5,2 procent in het groen. Beleggers zijn blij dat de langverwachte overname eindelijk rond is.

De brede Europese index EuroStoxx50 verliest 0,3 procent. De Amerikaanse beurzen zijn maandag gesloten door Martin Luther King-dag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20