Europese beurzen op laagste punt sinds mei na dramatische beursdag

Het feest op de beurzen is officieel voorbij. Woensdag gingen alle indexen zwaar onderuit. De Brusselse Bel20 verloor 3,3 procent, de brede EuroStoxx600 ging 3,1 procent in het rood naar zijn laagste punt sinds mei.

Bijna geen groen te bespeuren in de Europese beurshallen woensdag. De grootste verliezen waren op te tekenen in Parijs (-3,4) en Frankfurt (-4,2), nadat Frankrijk en Duitsland aankondigden later woensdag met restricties te komen om de coronacrisis het hoofd te bieden.

De sterkste daler in Frankrijk is de autobouwer Renault die 8 procent in de remmen gaat. De autosector profiteert niet van lockdowns omdat mensen dan meer thuis zitten en minder over en weer moeten rijden. In Duitsland vangt het technologiebedrijf Infineon de zwaarste klappen met een verlies van 7,5 procent.

Colruyt

Maar ook in ons land is de malaise compleet. De Bel20 ziet helemaal rood en krijgt een klap van 3,3 procent. Zelfs de supermarktketen Colruyt, die normaal floreert tijdens crisissen, verliest 1,3 procent. De sterkste daler is de chemiereus Solvay met 5,2 procent.

Kinepolis gaat op de brede beurs 4,7 procent in het rood nu blijkt dat het al zijn cinema’s in België moet sluiten ‘voor onbepaalde tijd’. Het aandeel staat op zijn laagste koers in zeven jaar.

Lockdowns

De brede EuroStoxx600 verliest 3,1 procent en komt op zijn laagste peil sinds mei terecht. De coronacrisis lijkt dus weer helemaal terug te zijn op de beurzen, nadat die zich eerst niet te veel aantrokken van de tweede coronagolf.

Nu meer landen opnieuw tot lockdownmaatregelen overgaan wordt het weer serieus en dat zal vast zijn invloed hebben op de economie. Beleggers kunnen een slecht presterende economie missen als kiespijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20