Europese beurzen ontvangen Amerikaanse stimulus met open armen

Alle Europese beurzen staan dinsdagochtend op winst, in een reactie op het nieuws dat de Amerikaanse centrale bank obligaties van bedrijven zal opkopen.

De winsten overstijgen overal de 2 procent. Ook de Brusselse sterindex Bel20 doet er zo’n 2 procent bij. Wel zakt Umicore bijna 3 procent, na een winst van 4 procent op maandag. De materiaaltechnologiegroep kondigde maandagavond nabeurs aan dat ze 500 miljoen euro wil ophalen. Dat zal met behulp van converteerbare obligaties gebeuren.

Nog op de Brusselse beurs klimt Greenyard bij de opening 4 procent. De groente- en fruitreus noteert meer omzet en een hogere brutobedrijfswinst, als gevolg van het transformatieplan. Onder de streep blijven er wel rode cijfers, want Greenyard leed een verlies van 68 miljoen euro. Onder de coronacrisis en de lockdownmaatregelen had het bedrijf niet echt te lijden.

Luchtvaartmaatschappijen op winst

In Duitsland koerst Lufthansa zo’n 5 procent hoger. De Duitse luchtvaartmaatschappij liet maandag weten dat er alleen al in haar thuisland 11.000 banen op de tocht staan. Vorige week sprak Lufthansa al van een wereldwijd overschot van 22.000 voltijdse banen, terwijl de vakbonden het over 26.000 jobs hadden.

En de Britse lagekostenmaatschappij easyJet heeft een akkoord met vliegtuigbouwer Airbus over de uitgestelde levering van 24 toestellen. Het nieuws over het uitstel was al bekend, maar nu zijn de leverdata en het definitieve aantal er. Op de Londense beurs stuwen beleggers het aandeel van easyJet meer dan 6,5 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20