Fed duwt aandelenbeurzen nog maar eens de hoogte in

De Amerikaanse aandelenbeurzen sluiten de beursdag met winst af nadat de  Federal Reserve plannen ontvouwde om obligaties van Amerikaanse bedrijven te kopen als onderdeel van het bestaande steunprogramma. 

Eerder op de dag was de beursindex Dow Jones nog meer dan 750 punten kwijtgespeeld. Meer nieuwe bevestigde gevallen van coronavirus in verschillende Amerikaanse staten duwden de drie belangrijkste aandelenbeurzen naar omlaag. 

Vooral aandelen die gelinkt zijn aan luchtvaart, toerisme en retail kregen klappen. Dat wees er wellicht op dat beleggers toenemende twijfels hebben over een vlotte heropening van de Amerikaanse economie.

Maar bij het afsluiten van Wall Street was het tij volledig gekeerd.

De Fed kondigde aan een breed gespreide portefeuille van bedrijfsobligaties te willen opbouwen. De obligaties die in aanmerking komen moeten wel voldoen aan bepaalde eisen met betrekking tot looptijd en kredietwaardigheid.

De Dow Jones Industrial sloot de dag af met een winst van 157 punten of 0,6 procent. Ook de Nasdaq en de S&P konden zware verliezen ombuigen in winsten van respectievelijk 1,43 en 0,8 procent.

Techaandelen Facebook, Amazon, Netflix en Apple gingen alle minimum 1 procent hoger, terwijl ook financiële aandelen het goed deden. 

Olie  gaat 2,2 procent hoger. Een vat WTI-olie kost nu 37,06 dollar per vat. Goud moet 0,2 procent inleveren tot 1.733 dollar per ounce. De euro profiteert van de uitspraken van de FED en kost dinsdagavond 1,1314 dollar, een winst van 0,5 procent. De bitcoin gaat 0,2 procent hoger en kost nu 9.420 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20