Europese beurzen maken pas op de plaats, Bel20 sterkste daler

De Brusselse sterindex Bel20 opent dinsdag meer dan 1 procent lager. De andere Europese beurzen bewegen rond het nulpunt. Banken zijn de toppers in heel Europa.

Het is de dag van de banken vandaag. In België stijgen KBC en ING allebei 2 procent, in Amsterdam doet ABN Amro er 1,5 procent bij en in Parijs gaat BNP Paribas, die met Fortis ook bij ons actief is, 0,7 procent hoger.

De rest van de markt heeft het echter moeilijker. In Brussel bengelen de materiaaltechnologieproducent Umicore, de investeringsmaatschappij Solvay en de supermarkt Colruyt onderaan met verliezen tussen 5 en 6 procent. Het opgeheven shortverbod zou daarmee te maken kunnen hebben. Colruyt is een van de meest geshorte aandelen op de Brusselse beurs.

Autoverkoop

In Frankfurt verliest Lufthansa 0,2 procent. Dochtermaatschappij Brussels Airlines kondigde vandaag aan dat ze in België 310 mensen wil ontslaan van de 1.000 die ze wereldwijd aan de deur zet.

De autoproducenten Peugeot en Renault dalen in Parijs allebei meer dan 5 procent. Eerder op de dag werden desastreuze cijfers bekend gemaakt over de Europese autoverkoop. De nieuwe inschrijvingen daalden met 76 procent in april tegenover een jaar eerder.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20