Europese beurzen kunnen openingswinsten nauwelijks vasthouden

De Europese beurzen houden even de pauzeknop ingedrukt. Zowel de Bel20 als de Eurostoxx50 hebben de beursdag afgesloten met zeer bescheiden winsten.

De start van de handelsdag zag er in eerste instantie goed uit voor de Europese beurzen. De Bel20 ging kort na het luiden van de openingsbel 0,5 procent hoger en de Eurostoxx50 deed er 0,7 procent bij. De twee indexen zijn er weliswaar niet in geslaagd om beurswinsten vast te houden. In de vroege namiddag hebben ze wat terrein moeten prijsgeven.

Bel20 dicht bij huis

De Bel20 sloot de handelsdag uiteindelijk af met een zeer bescheiden winst van 0,05 procent. Sofina was de primus van de Belgische sterindex. Het aandeel won 2 procent.

ArgenX was wederom bij de sterkste stijgers van de sterindex. Sinds de bekendmaking van de kwartaalresultaten vorige week rijgt het biotechbedrijf de beurswinsten aan elkaar. Het aandeel schoot dinsdag 1,7 procent hoger. In vergelijking met afgelopen vrijdag, de dag waarop ArgenX de kwartaalresultaten heeft bekendgemaakt, heeft het aandeel al 4,6 procent gewonnen.

Galapagos was de hekkensluiter van de Bel20. Het aandeel verloor 2,25 procent. De Eurostoxx50 won 0,1 procent.

Afwachtende houding

Het ziet er naar uit dat de beleggers even een afwachtende houding aannemen. De Federal Reserve publiceert morgen de notulen van de meest recente beleidsvergadering. De Amerikaanse centrale bank heeft, net zoals de Europese Centrale Bank (ECB), al meermaals benadrukt dat er niet meteen renteverhogingen op tafel liggen. De gouverneurs van de twee toezichthouders blijven ervan overtuigd dat de forse toename van de inflatie van tijdelijke aard is. Voornamelijk in de VS is die in april stevig gestegen. De inflatie klokte in die maand af op 4,2 procent.

Die afwachtende houding was dinsdagnamiddag ook voelbaar op de Amerikaanse beurzen. De Dow Jones steeg met 0,1 procent en de S&P500 bleef dicht bij huis. De Nasdaq ging 0,2 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20