Europese beurzen geven geen krimp, Bone Therapeutics krijgt goed nieuws

Een kalme dag op de Europese beurzen. In eigen land mag Bone Therapeutics zich in de handen wrijven na een eerste succesvolle proef van zijn medicijn Allob.

De Europese beleggers trekken zich duidelijk weinig aan van de impeachmentprocedure van Trump of de val van Twitter op de Amerikaanse beurzen. Op dinsdag opent de Eurostoxx50 met net 0,1 procent in de plus. Op het Damrak stonden de aandelen het meest in het groen met 0,3 procent winst.

In eigen land dan blijft de Bel20 lekker stabiel. Geen uitschieters te bespeuren. Koploper is Galapagos, dat wat van de verliezen van vorig jaar lijkt te recupereren, met 1,4 procent winst. Hekkensluiter is dan weer biotechspeler Argenx, met 1,2 procent verlies.

Biotech en banken

De hoofdrol op de Belgische beurs gaat naar Bone Therapeutics. Dat heeft een medicijn, Allob, getest in fase 1b. Dat medicijn moet scheenbeenfracturen beter doen genezen, de eerste resultaten zijn veelbelovend. Het aandeel stijgt met meer dan 4 procent.

In de bankensector beweegt er wat voor KBC. Dat wordt van de kooplijst gehaald door Deutsche Bank. Het aandeel gaat met 0,6 procent achteruit.

Maar ook ASIT Biotech gooit hoge ogen. Het noodlijdende bedrijf krijgt een reddingsplan voorgeschoteld van de Franse radiologen DSM. Dat doet het aandeel met maar liefst 48 procent springen.

In Nederland dan, steekt Fastned een tandje bij. De distributeur van snelladers heeft uitstekende kwartaalcijfers voorgelegd. Investeerders geloven in het verhaal en het aandeel koerst 8 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20