Europese beurzen eindigen licht in het rood

De stimulusrally van vorige week is voorbij. Alle Europese beurzen staan op verlies bij de sluiting maandag. De Brusselse sterindex Bel20 flirt met het nulpunt.

In Brussel presteert het telecombedrijf Telenet het beste. Het aandeel stijgt 2,8 procent. De verliezer is het biotechbedrijf Argenx, dat er 3,4 procent afdoet. Er zijn geen directe verklaringen voor die resultaten.

Ageas, de verzekeringsmaatschappij die ontstond uit het puin van Fortis, daalt 1,8 procent nadat bekend werd dat advocaat Mischaël Modrikamen een schikking bereikte met de verzekeraar. Ageas zal de cliënten van Modrikamen die voor een opt-out uit de Fortis-schikking hebben gekozen, alsnog een vergoeding betalen.

Vastgoed

Care Property Invest kon zijn verlies van maandagochtend een beetje aanzuiveren. Het kwam van 8 procent terug tot 5,5 procent verlies. Het aandeel werd op het laatste moment niet opgenomen in de belangrijke Europese vastgoedindex ERP omdat de vastgoedportefeuille ‘niet relevant genoeg’ is.

In het buitenland vallen de luchtvaartmaatschappij Lufthansa en de vliegtuigbouwer Airbus op, die 9,1 en 13,8 procent stijgen. Net als de voorbije dagen is de heropening van heel wat economieën goed nieuws voor de luchtvaart. Lufthansa kon maandag een steunpakket voor zijn Oostenrijkse dochter versieren. Ook de vliegtuigmotorenbouwer Rolls-Royce doet er 12 procent bij.

Het Britse farmabedrijf AstraZeneca gaat 2,7 procent onderuit. Het bedrijf wil zijn Amerikaanse concurrent Gilead overnemen, maar die zegt geen interesse te hebben in een verkoop. Zelfde verhaal bij de maaltijdbezorger Just Eat Takeaway. Die daalt 2,1 procent op de beurs van Amsterdam op het nieuws dat hij zijn Amerikaanse rivaal Grubhub wil overnemen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20