Just Eat Takeaway aast op Amerikaanse rivaal GrubHub

De van oorsprong Nederlandse maaltijdbezorger Just Eat Takeaway toont interesse om de Amerikaanse concurrent GrubHub over te nemen. Dat schrijven onder meer de Nederlandse zakenkrant het Financieele Dagblad en de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Just Eat Takeaway is niet de enige gegadigde voor Grubhub. Ook het Duitse Delivery Hero zou het Amerikaanse bedrijf willen inlijven. Onlangs bleek nog dat techbedrijf Uber Technologies, bekend van de taxi-app en bezorgbedrijf Uber Eats, zich aandiende als overnemer. Half mei maakte het Amerikaanse persagentschap Bloomberg melding van ‘vergevorderde gesprekken’.

Voor Uber zou zo’n overname niet onlogisch zijn. Als de financieel slagkrachtige techreus zijn kleinere concurrent GrubHub opslokt, dan mag hij zich de spreekwoordelijke koning van de maaltijdbezorgers noemen. Bovendien zou Uber de verliezen van zijn taxi-app kunnen compenseren met een versterkte Uber Eats. Het is echter onduidelijk hoe het staat met de gesprekken tussen Uber en GrubHub.

Flinterdunne marges

In ieder geval kampt GrubHub met flinterdunne marges, als gevolg van de toegenomen concurrentie. Een overname van de maaltijdbezorger, die een prijskaartje van 5,7 miljard dollar draagt, ligt voor de hand. CNBC wijst er wel op dat een deal tussen GrubHub en een Europese koper, zoals Just Eat Takeaway, eerder het fiat zal krijgen van de concurrentiewaakhond.

In een reactie op het nieuws daalde het aandeel van Just Eat Takeaway maandag met meer dan 2 procent op de beurs van Amsterdam.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20