Modrikamen sluit deal met Fortis-erfgenaam Ageas en zet juridische strijd stop

Ageas heeft met advocaat Mischaël Modrikamen en de misnoegde beleggers die hij vertegenwoordigt, een schikking bereikt over de juridische procedures rond het Fortis-verleden van de verzekeraar. Dat meldt Ageas in een persbericht.

Ageas, het restant van de ontmantelde Fortis-groep, had eerder met de meeste aandeelhouders al een grote deal gesloten over de teloorgang van Fortis in de crisis van 2007-2008. Modrikamen zette zijn juridisch offensief tegen Ageas en voormalige Fortis-bestuurders echter wel nog voort.

Nu komt daar toch een einde aan. De verzekeraar zal de cliënten van Modrikamen die voor een opt-out uit de Fortis-schikking hebben gekozen, alsnog een vergoeding betalen. De advocaat krijgt dan weer een bedrag dat de kosten en schade verbonden aan de juridische procedures dekt. 

Er zijn bij de minnelijke schikking een 140-tal aandeelhouders betrokken. 90 procent van was akkoord met de schikking, 10 procent niet. Het is niet duidelijk welk bedrag er overeengekomen is. Die zal in lijn liggen met wat andere aandeelhouders kregen bij de Nederlandse schikking, klinkt het bij Ageas.

De advocaat krijgt dan weer een bedrag dat de kosten en schade verbonden aan de juridische procedures dekt.

Net deze week komt de Fortis-strafzaak opnieuw voor de raadkamer in Brussel. Het parket vroeg de buitenvervolgingstelling. Modrikamen eiste aanvankelijk de doorverwijzing naar de correctionele rechtbank, maar hij zal zich onthouden nu er een schikking is getroffen.

Wie zich wel nog blijft verzetten, is biermagnaat Alexander Van Damme. Hij ging in beroep nadat Ageas in 2016 een zaak van hem over een miljoenenclaim in eerste aanleg had gewonnen.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20