Europese beurzen duiken nipt in het rood

De Europese beurzen zijn er niet in geslaagd om de voorlaatste beursdag van het jaar met een positieve noot af te sluiten. De beurzen doken woensdagavond lichtjes in het rood.

De Bel20 verloor 0,22 procent. Galapagos was de primus van de klas. Het farmaceutische onderzoeksbedrijf sloot de beursdag af met een winst van 0,97 procent.

AB InBev in het rood

AB InBev was dan weer het kneusje van de sterindex met een verlies van 0,94 procent. Kort na het luiden van de openingsbel woensdagochtend stond de biergigant nog op een verlies van 1,1 procent.

Bpost verloor 1,35 procent ondanks het goede nieuws dat het postbedrijf verwacht dat we met z’n allen tijdens de maand december tussen 25 en 30 procent meer post verstuurd zullen hebben.

Overname Tiffany

Ook elders in Europa kleuren de resultaten rood. De Eurostoxx50 eindigde met een daling van 0,14 procent. De beursindex DAX30 sloot de verkorte en laatste beursdag van het jaar in Duitsland af met een verlies van 0,30 procent. Op jaarbasis doet de index het 3,6 procent beter.

Het aandeel van het luxeconcern LMVH sloot de dag dicht bij huis af. De aandeelhouders van de juwelengroep Tiffany hebben woensdagnamiddag de overname door LMVH goedgekeurd. Het concern betaalt 131,5 dollar per aandeel. Het aandeel van Tiffany zit momenteel op hetzelfde niveau als bij de opening van Wall Street.

Morgen is het naar aanleiding van oudejaarsavond een verkorte beursdag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20