Europese beurzen duiken in het rood, Nederlandse verzekeraar keldert

Op de Europese beurzen zijn de rode cijfers overheersend. In Amsterdam nemen beleggers gas terug na de abominabele cijfers van verzekeraar Aegon.

Tijdens het eerste halfjaar van 2020 zag Aegon de bedrijfswinst met 31 procent dalen tot 700 miljoen euro. Nadat het slotdividend voor het boekjaar 2019 geschrapt werd, verkleint ook het voorschotdividend. Beleggers zijn teleurgesteld over het intrekken van de meerjarenprognoses en duwen het aandeel liefst 12,7 procent lager op de beurs van Amsterdam.

Nog in Nederland gaat Just Eat Takeaway 0,5 hoger. De maaltijdbezorger surft nog even verder op de sterke resultaten van woensdag. Zijn Duitse tak Delivery Hero maakt intussen kans om een zitje in de sterindex DAX te bemachtigen, nu de gevallen fintechparel Wirecard mag opkrassen.

Bier

In eigen land koerst Genkyotex in Brussel 32,42 procent hoger. Het Franse biotechbedrijf met dubbele notering verdwijnt in Brussel omdat het wordt overgenomen door het Zweedse Cadilliditas. De Zweden nemen een belang van 62,7 procent. Een onverdeeld succes op de Brusselse beurs werd Genkyotex nooit, want met 2,8 euro per aandeel ligt een prijs een stuk lager dan bij het beursdebuut aan 7 euro in 2014.

En in Denemarken verliest Carlsberg 5,5 procent. De Deense bierproducent stuurt zijn winstverwachtingen in negatieve zin bij. De operationele winst zal met 10 tot 15 procent dalen, omdat de biervolumes in het tweede kwartaal met 8 procent daalden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20