Europese beurzen brengen winsten op het droge na vaccinrally

Beleggers doen het donderdag kalmer aan, na de rally rond het coronavaccin van Pfizer. De Europese beurzen duiken in het rood, de Brusselse sterindex Bel20 geeft 0,33 procent prijs.

KBC heeft zijn nettowinst in het derde kwartaal van dit jaar zien toenemen tot 697 miljoen euro. Dat is een toename met 14 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar én beter dan analisten verwacht hadden. De Belgische divisie van KBC boekte een nettowinst van 486 miljoen euro, wat 282 miljoen meer is dan in het vorige kwartaal. Het aandeel wint 0,26 procent.

Diagnosespecialist Biocartis denkt dit jaar 300 nieuwe Idylla-platformen te plaatsen. Daarmee gaat het Mechelse bedrijf iets onder de lat van 300 tot 350 toestellen uit het halfjaarrapport. Wel groeit de verkoop van cartridges weer. ‘De totale groei van het volume aan cartridges heeft zich verder hersteld van de aanzienlijke impact van de pandemie tijdens het tweede kwartaal’, klinkt het in een persbericht. Het aandeel klimt 2,13 procent.

De Belgische economie zal in het vierde kwartaal van 2020 opnieuw een zware terugval van 4,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp) kennen. Dat blijkt uit een enquête en economische analyse van Voka.

In Duitsland keldert Siemens 4 procent. Het technologieconcern presteert wat bedrijfswinst nochtans boven de verwachtingen in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar. De omzet gaat iets onder de lat van analisten. Het Duitse bedrijf verwacht geen langdurige impact van de coronacrisis en spreekt optimistisch van economische groei in 2021.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20